Acceptatie begrafenisverzekering bij ziekte - Begrafenisverzekering

Heeft u een chronische ziekte en bent u op zoek naar een begrafenisverzekering? Houd er dan rekening mee dat verzekeraars u niet in alle gevallen zullen accepteren. Anders dan bij bijvoorbeeld de basiszorgverzekering geldt er voor verzekeraars geen verplichting om u te accepteren. In plaats daarvan mogen zij zelf het risico inschatten en een premie vaststellen.

Hogere premie

Dit kan er onder andere toe leiden dat u een hogere premie dient te betalen voor uw begrafenisverzekering. U kunt het best meerdere begrafenisverzekeringen vergelijken, om na te gaan welke premie u betaalt op het moment dat u aangeeft dat u een bepaalde ziekte heeft. Het is overigens van belang om dit niet te verzwijgen, bijvoorbeeld om een lagere premie te betalen. Uw verzekeraar zal u hiernaar vragen en kan u royeren als later blijkt dat u belangrijke informatie heeft achtergehouden.

Weigering voor begrafenisverzekering

Houd er rekening mee dat u niet zomaar een begrafenisverzekering af kunt sluiten, wanneer u een bepaalde ziekte heeft. Een chronische ziekte zal er in een aantal gevallen toe leiden dat u een minder rooskleurige levensverwachting heeft, waardoor de verzekeraar eerder uit dient te keren. De verzekeraar kan u hiervoor een hogere premie in rekening brengen, maar kan ook besluiten u niet te accepteren. Dat neemt niet weg dat er voldoende verzekeraars beschikbaar zijn u een begrafenisverzekering zonder medische keuring aan kunnen bieden, waardoor u daar goed terecht kunt.