Baby's en kinderen meenemen in polis - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Heeft u kinderen en/of baby’s? In dat geval is het wellicht wenselijk om die ook mee te nemen in uw polis voor de begrafenisverzekering. U kunt dit altijd voor elkaar krijgen, maar de keuze van verzekeraar zal uiteindelijk gaan bepalen wat dit voor uw premie gaat betekenen. Het kan aan de ene kant namelijk betekenen dat u meer kwijt bent, maar het kan ook heel goed zo zijn dat het volledig gratis is. U ziet dit ook bij de verzekeraars die we op onze website uit hebben gestald, want hier hebben we namelijk aangegeven of er wel of geen sprake is van het gratis mee kunnen verzekeren van kinderen en baby’s. Meestal zal hier wel sprake van zijn, maar zoals u ziet is dit dus niet bij iedere verzekeraar het geval. Is er sprake van gratis meeverzekeren, dan zal hier sprake van blijven voor uw kind totdat deze 18 jaar wordt. Wilt u vanaf dat moment nog altijd dat uw kind verzekerd is, dan zal deze zelf een begrafenisverzekering moeten hebben en valt deze dus niet meer onder uw polis. Als u al een begrafenisverzekering heeft en u krijgt een baby, dan dient u dit zelf aan te geven bij uw verzekeraar, zodat uw baby ook binnen de polis valt.

Voorwaarden verzekering

Lees de voorwaarden van een verzekeraar door omtrent de dekking van uw kinderen, want vaak verwacht een verzekeraar namelijk van u dat u, als u hier dus gebruik van wenst te maken, tijdig doorgeeft dat u kinderen en/of baby’s mee wilt nemen in de polis. U hoeft uiteraard niet eerst de verzekering af te gaan sluiten alvorens u de voorwaarden kunt bekijken, want deze zijn namelijk al op voorhand gewoon inzichtelijk, zodat u zich al kunt inlezen als u hier behoefte aan heeft en als u denkt dat dit bij kan dragen aan het vergelijken van de begrafenisverzekeringen.

Baby te vroeg geboren

Het is iets waar u liever niet bij stilstaat, maar wat wel geregeld voorkomt, namelijk dat een baby te vroeg geboren wordt en hierdoor uiteindelijk komt te overlijden. Maar hoe zit het dan precies met de uitvaart en waar heeft u als verzekerde dan precies recht op bij uw uitvaartverzekeraar? Wat belangrijk is om te weten is dat de grens op een zwangerschap met een duur van 24 weken ligt. Dat wil zeggen dat u enkel dekking voor de uitvaart van uw verzekeraar hoeft te verwachten indien de grens van 24 weken is geslecht. Is dit niet het geval, dan heeft een verzekeraar niet de verplichting naar u als verzekerde toe om de uitvaart van uw overleden baby te gaan vergoeden en dit gebeurt in dergelijke gevallen dan ook zelden. Indien u dit risico uit wilt sluiten is een begrafenisverzekering bij Ardanta mogelijk interessant, aangezien deze regel bij hen niet opgaat en altijd op een vergoeding voor de uitvaart kunt rekenen in het geval van het vroegtijdig overlijden van uw baby, al is dit natuurlijk nooit iets waar u vooraf van uit gaat.