Begrafenis buiten Nederland - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Wilt u een begrafenis buiten Nederland organiseren, bijvoorbeeld omdat u zich wilt laten begraven of cremeren in het land waar u eigenlijk vandaan komt? Dit is goed mogelijk, ook binnen een begrafenisverzekering. Houd er echter rekening mee dat er extra kosten bij kunnen komen kijken, bijvoorbeeld op basis van de reis die men dient te maken om u naar het buitenland over te brengen. Het is wat dat betreft verstandig om begrafenisverzekeringen te vergelijken en op basis daarvan te bepalen welke dekking er het best aansluit bij uw wensen.

Reiskosten verzekeren

U kunt de reiskosten verzekeren, binnen een begrafenisverzekering. U kunt er op die manier voor zorgen dat u de begrafenis buiten Nederland plaats kunt laten vinden. U betaalt een hogere premie per maand, of u dient de kosten apart te betalen op het moment dat u dit niet in uw verzekering had meegenomen. De verzekeraars kunnen u hier uiteraard meer over vertellen. Dankzij de mogelijkheid tot begraven of cremeren in het buitenland is het in zeer veel gevallen interessant om in Nederland een begrafenisverzekering af te sluiten.

Repatriëren naar Nederland

Wilt u aan de andere kant juist liever geen begrafenis buiten Nederland plaats laten vinden, maar bent u benieuwd of het mogelijk is iemand naar Nederland over te brengen na een overlijden in het buitenland? In dat geval kunt u een beroep doen op de alarmcentrale van uw reisverzekeraar, aangezien zij doorgaans verantwoordelijk zijn voor de repatriëren naar Nederland. Indien u geen reisverzekering heeft kunt u ook contact opnemen met de begrafenisverzekering. Houd er echter rekening mee dat zij de kosten voor de repatriëren in de meeste gevallen in rekening zullen brengen, aangezien dit doorgaans geen onderdeel uitmaakt van de standaarddekking die er beschikbaar is.