Begrafenis of crematie? - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een begrafenis of een crematie, het is voor veel mensen een lastige keuze. Heeft u een bepaalde voorkeur voor een van de beide vormen van een uitvaart, of bent u bijvoorbeeld op zoek naar de meest voordelige optie? Veel mensen kijken naar de kosten, al hoeven deze niet direct ver uit elkaar te liggen. Het is in plaats daarvan verstandiger om een goede begrafenisverzekering af te sluiten en een uitvaart te kiezen op basis van de voorkeur vanuit uw hart. Lijkt het u mooi om begraven te worden, of wilt u aan de andere kant uw as uit laten strooien?

Kosten vergelijken

Veel mensen vergelijken de kosten tussen een begrafenis en een crematie. De kosten van een graf zorgen er over het algemeen voor dat de begrafenis duurder uit zal vallen. Toch kunt u met een begrafenisverzekering kiezen voor zowel een crematie als een begrafenis, op basis van praktisch dezelfde premie. De kosten voor uw uitvaart hangen immers sterk af van uw wensen met het oog op de kist, de volgauto’s en bijvoorbeeld een advertentie in de krant. Ga niet uit van de kosten, maar van uw wensen en sluit op basis daarvan een goede begrafenisverzekering af.

Goede begrafenisverzekering

Dankzij de begrafenisverzekering kunt u de uitvaart totaal laten organiseren (natura), of heeft u aan de andere kant de mogelijkheid om een bepaald bedrag uit te laten keren aan uw nabestaanden (kapitaal). Zij hebben dan de mogelijkheid om de begrafenis of de crematie te organiseren, in de meeste gevallen door gebruik te maken van een uitvaartondernemer. Samen zorgen zij ervoor dat u een waardig afscheid krijgt. Ga na of een begrafenis of crematie u meer aan weet te spreken, sluit een goede begrafenisverzekering af en kijk uiteindelijk pas naar de kosten die dit met zich meebrengt.