Begrafenisondernemer - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

De begrafenisondernemer zorgt ervoor dat uw uitvaart vorm krijgt, waardoor nabestaanden de mogelijkheid hebben om afscheid van u te ondernemen. Heeft u een natura begrafenisverzekering? Dan zal de begrafenisondernemer in de meeste gevallen direct contact hebben met de verzekeraar en is het voor de nabestaanden niet nodig om zich daar (veel) in te mengen. Heeft u aan de andere kant zelf gespaard voor uw uitvaart, of maakt u gebruik van een kapitaalverzekering? Dan zal de begrafenisverzekering geen contact opnemen, waardoor uw nabestaanden dit zelf dienen te regelen met de begrafenisondernemer die uw of hun voorkeur heeft.

Samenwerking met verzekeraar

De begrafenisondernemer zal in de meeste gevallen samenwerken met de uitvaartverzekeraar, aangezien veel Nederlanders gebruik maken van een natura begrafenisverzekering. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden hier zo min mogelijk omkijken naar hebben en zij zich kunnen richten op het verwerken van het verlies. Het bijkomende voordeel is dat de uitvaartverzekeraar doorgaans goede afspraken met de ondernemer heeft kunnen maken, over de mogelijkheden en de kosten die daarbij horen. Op het moment dat u zelf een begrafenisondernemer wilt inschakelen, buiten de begrafenisverzekering om, dan is de kans groot dat de kosten hoger op zullen lopen. U kunt een begrafenisverzekering vergelijken met de mogelijkheid tot zelf sparen en de ondernemer inschakelen, om na te gaan wat voor u de beste keuze is.

Zelf een begrafenisondernemer inschakelen

Op het moment dat u een kapitaal begrafenisverzekering heeft, of u zelf heeft gespaard, hebben uw nabestaanden de mogelijkheid om zelf contact op te nemen met een begrafenisondernemer. Het grote voordeel hiervan is dat zij de volledige flexibiliteit hebben. U bent niet gebonden aan een bepaalde ondernemer, waardoor u wat dat betreft gebruik kunt maken van de partij die u wenst. Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en besluit op basis daarvan of u een begrafenisverzekering af wenst te sluiten en voor welke variant (natura of kapitaal) u gaat.