Begrafenisverzekering afkopen - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een begrafenisverzekering afkopen kan een optie zijn, maar dan moet de begrafenisverzekering die u afgesloten heeft zich daar wel voor lenen. Niet elke verzekering is namelijk hetzelfde, want u heeft zowel de keuze om een naturaverzekering af te gaan sluiten voor de kosten van uw begrafenis, als ook een kapitaalverzekering. Dit zijn qua opzet 2 totaal verschillende verzekeringen, al hebben ze uiteraard als doel allebei hetzelfde, namelijk zorgen dat de begrafeniskosten gedekt worden op het moment dat dit ertoe doet.

Wanneer kunt u uw begrafenisverzekering afkopen?

Het afkopen van een begrafenisverzekering is alleen maar mogelijk als u de verzekering heeft afgesloten als een kapitaalverzekering. Zoals u in het artikel over deze variant kunt lezen wordt hierbij namelijk gewoon geld bij uitgekeerd. Koopt u een begrafenisverzekering af, dan kan dus gewoon het geld worden uitgekeerd wat tot dan toe door u is opgebouwd binnen de verzekering. Met het afkopen van de verzekering zult u logischerwijs minder overhouden dan door u opgebouwd is. Mocht u dit op een bepaald moment van plan zijn, dan is het beste wat u kunt doen u door uw verzekeraar hierover laten adviseren. Soms kan het namelijk stukken rendabeler zijn de premie nog even door te betalen in verband met de opbouw van het bedrag.

Premievrije verzekering

Afkopen van de verzekering is bij een naturaverzekering geen mogelijkheid. Wat hier echter wel tot de mogelijkheden behoort is het premievrij maken van de verzekering. Dit houdt simpel gezegd in dat u stopt met het betalen van uw premie, maar dat het opgebouwde bedrag binnen uw begrafenisverzekering wel gehandhaafd blijft. Hoeveel dit is zal dus afhangen van het moment dat u uw verzekering premievrij maakt, maar dat bedrag blijft dan dus wel gewoon staan en daar zullen uw nabestaanden dan ook de beschikking over krijgen tegen de tijd dat u begraven dient te worden.