Begrafenisverzekering Dela - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Dela is waarschijnlijk een van de meest bekende verzekeraars waar het gaat om de begrafenisverzekering. Naast uitvaartverzekeringen specialiseert Dela zich ook in overlijdensrisicoverzekeringen. Bij Dela kunt u kiezen uit verschillende soorten uitvaartverzekeringen die op verschillende manieren dienen te worden afgesloten. Uw voorkeur zal altijd uitgaan naar 1 van de verschillende manieren.

Dela Uitvaartplan

Met het Dela Uitvaartplan verzekert u uw begrafenis zoals u dat wilt. U kunt kiezen uit verschillende pakketten. De begrafenis zal vervolgens volledig worden geregeld naar uw wensen en ook zullen de nabestaanden goed worden bijgestaan in de moeilijke tijd. Het Dela Uitvaartplan is de klassieke uitvaartverzekering, waarbij diensten en producten door de uitvaartverzekering worden vergoed.

Koopsompolis

Met de koopsompolis van Dela is het de bedoeling dat u in 1 keer een bedrag stort voor uw begrafenis. U heeft hierbij dus niet te maken met premies die u per maand hoeft te betalen en dergelijke, maar u stel gewoon in 1 keer het volledige bedrag voor uw begrafenis veilig. Dit is natuurlijk een zeer effectieve manier om dit te doen en als u het geld ervoor beschikbaar heeft is het zeker te overwegen de begrafenisverzekering op deze manier af te sluiten. Daarnaast is het zo dat Dela gebruik maakt van de zogenaamde winstdelingsregeling. Het is een vrij ingewikkelde regeling, maar het komt er simpel gezegd op neer dat uw koopsompolis een onderdeel uitmaakt van een grote portefeuille. Elk jaar opnieuw bekijkt Dela of het beleggingsresultaat van de portefeuille een bepaald niveau heeft gehaald. Zit het resultaat hierboven, dan wordt daarmee uw verzekerde bedrag verhoogd. De uitkering kan van uw begrafenisverzekering zal op deze manier dus hoger uitvallen dan wat u heeft ingelegd.

Uitvaartverzekering in geld

U kunt natura verzekeren met het Dela Uitvaartplan, maar u kunt ook kiezen voor een uitvaartverzekering in geld. In dit geval zal uw begrafenis dan worden betaald van geld dat wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Het geld mag logischerwijs niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan voor de uitvaart.

Depositofonds

U hoeft zich bij Dela niet per se te verzekeren voor uw uitvaart, maar u kunt er ook voor sparen, namelijk met het Depositofonds. De voorwaarde is dat u minimaal 3500 euro stort bij aanvang. U krijgt vervolgens gegarandeerd 3% rente op jaarbasis over uw gestorte bedrag, maar de rente kan ook oplopen tot 6%. Het bedrag was is gespaard op het moment van overlijden kan vervolgens worden gebruikt voor de begrafenis. Het is dus geen begrafenisverzekering, maar u heeft gewoon een spaarrekening voor uw begrafenis lopen. Mocht u het gespaarde bedrag nog wat weinig vinden, dan kunt u uiteraard altijd geld bij storten.