Beste begrafenisverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Bent u op zoek naar de beste begrafenisverzekering? Dan is het verstandig om uit te gaan van uw persoonlijke wensen en op basis daarvan een vergelijking te maken. Het is in ieder geval een goed idee om een begrafenisverzekering af te sluiten, aangezien u er dan zelf niet voor hoeft te sparen. In plaats daarvan betaalt u iedere maand een paar euro premie. Dankzij de verzekering hoeven uw nabestaanden de kosten voor uw uitvaart niet te betalen. U kiest de beste verzekering door uit te gaan van het juiste type, daarna naar de polisvoorwaarden te kijken en uiteindelijk de premie te vergelijken.

Natura- of kapitaalverzekering

Wilt u gebruik maken van een natura begrafenisverzekering, of wilt u aan de andere kant een bepaald kapitaal verzekeren? De natura dekking zorgt ervoor dat uw nabestaanden geen omkijken hebben naar het organiseren van uw uitvaart. U bespreekt samen met uw verzekeraar de wensen die u heeft, zodat zij er samen met de uitvaartondernemer voor kunnen zorgen dat u een waardig afscheid krijgt. Kiest u aan de andere kant voor een kapitaalverzekering? Dan hebben uw nabestaanden de mogelijkheid om op basis van het beschikbare kapitaal zelf een uitvaart voor u vorm te geven.

Polisvoorwaarden begrafenisverzekering

Kijk vervolgens goed naar de polisvoorwaarden binnen het type begrafenisverzekering dat u wenst af te sluiten. Wilt u gebruik maken van een en bloc clausule en Carenzjaren, of is het aan de andere kant juist van belang dat hier geen sprake van is? Welk type kist kunt u verzekeren en hoe zit het met het aantal volgauto’s? Kijk altijd eerst goed naar de polisvoorwaarden en dan pas naar de premie. U kunt immers beter een paar euro meer betalen voor de beste begrafenisverzekering, dan dat u aan de andere kant voordelig uit bent en uw afscheid uiteindelijk niet zo mooi is als u had gewild.