Carenzjaren - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

De Carenzjaren, wat zijn dat en waarom zijn ze er? Op het moment dat u een begrafenisverzekering af gaat sluiten is de kans groot dat u er mee te maken zal krijgen. Veel verzekeraars maken er gebruik van, om te voorkomen dat u binnen een korte tijd na het afsluiten al gebruik maakt van de volledige dekking. Dit zou er immers voor zorgen dat de betaalde premie niet in verhouding staat tot de uitkering die u aan de andere kant ontvangt. De Carenzjaren zorgen er daarmee eigenlijk voor dat de begrafenisverzekering voor een ieder betaalbaar is en blijft.

Carenzjaren binnen een begrafenisverzekering

De Carenzjaren komen relatief veel voor binnen de begrafenisverzekering, aangezien het gaat om een spaarverzekering. U betaalt zelf een bepaalde premie per maand, in ruil waarvoor u gebruik kunt maken van een uitkering bij overlijden. U kunt zich voorstellen dat verzekeraars de kosten niet kunnen dekken, wanneer u de verzekering afsluit op het moment dat u verwacht snel te komen te overlijden. Dankzij de Carenzjaren is er sprake van bijvoorbeeld 1 of 2 jaar na het afsluiten van de verzekering, waarin u nog geen gebruik kunt maken van de dekking. Na die tijd kunt u van de dekking profiteren, waardoor u wat meer premie betaalt.

Beperking van het risico

De verzekeraars gebruiken de Carenzjaren om het risico dat ze lopen te beperken. Dit komt de verzekeraars ten goede, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat u een meer scherpe premie betaalt. Wat dat betreft is het ook in uw voordeel dat verzekeraars gebruik maken van deze jaren. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat u ook op zoek kunt gaan naar een begrafenisverzekering waarbij er sprake is van een zo kort mogelijke periode waarin u nog geen gebruik kunt maken van de dekking waarvoor u betaalt.