En bloc clausule - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een en bloc clausule is een clausule die veel verzekeraars gebruiken bij hun begrafenisverzekering. Voor u als verzekerde zitten er aan een en bloc clausule weinig voordelen, maar de en bloc clausule is daarentegen wel erg handig voor de verzekeraar zelf. Wat de en bloc clausule namelijk doet is dat het de verzekeraar het recht geeft om de begrafenisverzekering ten alle tijden te mogen wijzigen. Het kan hier gaan om een wijziging in zowel premie als voorwaarden. U snapt dat dit voor de verzekeraar erg handig is, maar is het dan niet nadelig voor u dat de verzekeraar zomaar wijzigingen kan gaan doorvoeren zonder dat daar overleg met de verzekerden voor nodig is?

Is een en bloc clausule nadelig voor u?

Als een verzekeraar voorwaarden wijzigt in uw nadeel is het inderdaad behoorlijk nadelig dat er zoiets is als een en bloc clausule. Het hoeft echter niet direct zo te zijn dat een verzekeraar voorwaarden in uw nadeel wijzigt en het kan ook goed zijn dat deze in uw voordeel wijzigen. Het hoeft dus niet per definitie zo te zijn dat u er meteen slechter van wordt, maar die mogelijkheid is er dus wel met een en bloc clausule. Uiteraard wordt u bij wijzigingen wel op de hoogte gebracht. Met een en bloc clausule zullen de eventuele doorgevoerde wijzigingen uiteraard niet alleen voor u, maar voor alle verzekerden gelden.

Wat als er nadelige gevolgen voor u zijn?

Als u toch nadelige gevolgen ervaart nadat uw verzekeraar een wijziging heeft gemaakt in de verzekering bent u in de gelegenheid om uw begrafenisverzekering op te zeggen. Dit is dus de andere kant van de en bloc clausule en dit zorgt er dus voor dat een verzekeraar niet zomaar haar voorwaarden of premie zal veranderen. U mag dus vrijblijvend overstappen van begrafenisverzekering als u vindt dat een wijziging in uw nadeel werkt.