Erfenis - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Laat u een erfenis na en wilt u die graag gebruiken om de uitvaart te financieren? Houd er dan rekening mee dat dit een grote kostenpost voor uw nabestaanden met zich meebrengt, die u had kunnen voorkomen met een begrafenisverzekering. Op het moment dat zij de uitvaart hiervan dienen te betalen kunt u zomaar €7.000 of meer afschrijven, die uw nabestaanden niet ontvangen. Het zal voor hen voelen alsof ze de kosten zelf dienen te betalen, waardoor het verstandig is om er met behulp van een begrafenisverzekering een leven lang voor te sparen.

Kosten uit de erfenis

Bovendien dient er een erfenis over te blijven, op het moment dat u komt te overlijden. Dankzij de begrafenisverzekering betaalt u al tijdens uw leven voor de uitvaart, waardoor het geen probleem zou zijn op het moment dat er aan het eind van de rit geen erfenis overblijft. Blijkt echter dat de erfenis niet hoog genoeg is om de kosten van de uitvaart te betalen, of is er zelfs helemaal geen erfenis meer over? Dan kunt u er op rekenen dat u uw nabestaanden geen plezier doet door geen begrafenisverzekering af te sluiten. U kunt zelf een begrafenisverzekering vergelijken om na te gaan dat dit u maar een paar euro per maand zal kosten.

Erfenis vol schulden

Is er aan de andere kant zelfs sprake van een erfenis met schulden? Dan biedt een begrafenisverzekering u de enige mogelijkheid om uw nabestaanden een waardig afscheid te bieden, zonder dat ze hier zelf de kosten voor hoeven te betalen. Op het moment dat zij de erfenis weigeren, zullen ze de kosten voor de uitvaart niet hoeven te betalen. In dat geval zal bij het ontbreken van een begrafenisverzekering de gemeente verantwoordelijk zijn voor de uitvaart. U kunt zich voorstellen dat dit niet het waardige afscheid op zal leveren waar uw nabestaanden op hadden gehoopt.