Kapitaalverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een kapitaalverzekering gebruiken om kosten voor uw begrafenis te bekostigen werkt heel eenvoudig. In tegenstelling tot een naturaverzekering verzekert u bij een kapitaalverzekering gewoon kapitaal in de vorm van geld. In feite gebeurt er verder hetzelfde, alleen kan het geld bij overlijden worden gebruikt om de begrafenis op dat moment helemaal naar wens in te vullen.

Hoeveel geld verzekert u?

U wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat u genoeg geld verzekert om ervoor te zorgen dat uw begrafenis met dat geld ook daadwerkelijk kan worden bekostigd door uw nabestaanden. Te weinig verzekeren heeft tot gevolg dat er zelf zal moeten worden bijgelegd en dat is waarschijnlijk niet wat u voor ogen heeft als u een begrafenisverzekering gaat afsluiten.

Toekomst

Het kan zeer van belang zijn om in de toekomst nog eens te kijken of het bedrag dat u ooit heeft verzekerd voor uw begrafenisverzekering nog altijd genoeg zal zijn om de kosten voor uw begrafenis te dekken. Het kan namelijk goed zijn dat u uw verzekering wat zult moeten verhogen, aangezien onze koopkracht steeds verder afneemt. In het meest positieve geval is uw koopkracht over een x aantal jaren toegenomen, maar die kans is natuurlijk aanzienlijk kleiner dan de kans dat de koopkracht zal zijn afgenomen.