Leeftijd en acceptatie - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Met het oog op uw uitvaartverzekering is het van belang om rekening te houden met uw leeftijd. In de meest ideale situatie hebben uw ouders een uitvaartverzekering en sluiten ze deze ook voor u als kind af. U bent tot uw 25ste dan voordelig verzekerd, op basis van een schadeverzekering. Dat betekent dat u weinig premie betaalt, terwijl de verzekeraar de volledige kosten bij overlijden zal dekken. Vanaf uw 25ste kunt u dan zelf een begrafenisverzekering afsluiten. Dankzij de vroege start wordt u eigenlijk altijd geaccepteerd en betaalt u een scherpe premie.

Hogere leeftijd en premie begrafenisverzekering

Bent u aan de andere kant al wat ouder (40 – 50 jaar), of zelfs al behoorlijk op leeftijd (60 – 70 jaar)? Dan kan het lastiger zijn om een voordelige begrafenisverzekering af te sluiten. Op middelbare leeftijd krijgt u over het algemeen te maken met een hogere premie, al zal de acceptatie aan de andere kant nog niet direct een probleem vormen. Uiteraard zullen een aantal van de verzekeraars meer kritisch zijn wanneer u een (chronische) ziekte onder de leden heeft. Op latere leeftijd betaalt u vaak een hogere premie en is het risico ook groter dan een verzekeraar u niet zal accepteren.

Geen verplichte acceptatie

Verzekeraars zijn niet verplicht om u voor de begrafenisverzekering te accepteren. Het is geen verplichte verzekering, waardoor een aantal van de aanbieders gebruik maken van een medische keuring. Heeft u een bepaalde ziekte, of bent u bijvoorbeeld ouder dan 60? Dan kan een verzekeraar bepalen dat het risico te hoog is, waardoor u er niet de mogelijkheid heeft om een begrafenisverzekering af te sluiten. Het is op latere leeftijd lastiger om geaccepteerd te worden, al zijn er voldoende verzekeraars beschikbaar die tegen een hogere premie toch voor een dekking zullen kunnen zorgen.