Naturaverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een naturaverzekering is de meest geliefde begrafenisverzekering om af te sluiten. Dit heeft ermee te maken dat u bij deze verzekering diensten verzekerd. U kiest een pakket waarin de diensten staan vermeld die u verzekert en welk bedrag er aan deze diensten is gerelateerd. Als u inderdaad interesse heeft in een naturaverzekering is het heel belangrijk dat u de mogelijkheden per verzekeraar eens goed doorneemt en kijkt wat er nou precies allemaal binnen de dekking valt. Het is zeker niet zo dat elke naturaverzekering hetzelfde in elkaar zit.

Verschil hoogte dekking

Iedere verzekeraar heeft een basisverzekering voor wat betreft de naturaverzekering. Dit is dus de minimale verzekering, maar deze kunt u zelf uitbreiden tot een meer uitgebreide verzekering. U ziet bij de naturaverzekering ook staan dat er voor een bepaald bedrag is verzekerd.

uitvaartverzorgerAlhoewel de diensten van 2 verschillende pakketten misschien overeen komen kan het dus zo zijn dat de hoogte van het bedrag verschilt. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat diensten en producten een verschillende waarde kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een kist. Er zijn kisten van allerlei soorten prijsklassen, dus een duurdere kist zal automatisch ook een duurdere naturaverzekering betekenen. Met een dure kist is een basisverzekering waarschijnlijk namelijk niet afdoende. Houd met dat soort zaken dus rekenen als u op zoek gaat naar een goede naturaverzekering.

Dekking wijzigen

De meeste verzekeraars geven u wel de optie om de dekking, indien dit nodig mocht zijn, te wijzigen. Als u dus om wat voor reden dan ook naderhand toch denkt dat er een wijziging moet plaatsvinden kunt u deze gewoon doorspreken met uw verzekeraar. Vooraf kijken of deze mogelijkheid er inderdaad is is uiteraard wel een pre.