Polisvoorwaarden begrafenisverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Het is altijd van belang om de polisvoorwaarden van uw begrafenisverzekering goed door te nemen. U kunt op basis daarvan bovendien een vergelijking uitvoeren. Kijk daarna pas naar de premie die u dient te betalen. U zorgt er op die manier voor dat u in ieder geval kunt rekenen op een goede dekking. Het is immers verstandiger om een paar euro meer te betalen voor een waardige uitvaart, dan aan de andere kant gebruik te maken van een voordelige begrafenisverzekering waarvan de polisvoorwaarden uiteindelijk tegenvallen.

Natura begrafenisverzekering

Kiest u voor een natura begrafenisverzekering? Dan is in de polisvoorwaarden precies opgenomen hoe uw uitvaart eruit zal komen te zien en waar u rekening mee dient te houden. Kies voor een mooie kist en bijvoorbeeld een aantal volgauto’s dat u aanspreekt, maar aan de andere kant ook voor een advertentie in een lokale of een landelijke krant. Het voelt wellicht wat vreemd om er vandaag de dag al over na te denken, maar het zorgt er wel voor dat u kunt rekenen op goede polisvoorwaarden voor uw begrafenisverzekering. Dankzij de voorwaarden zal de uitvaart plaatsvinden op de wijze zoals u dat wenst.

Speciale clausules

Houd binnen de polisvoorwaarden voor de begrafenisverzekering ook goed rekening met eventuele speciale clausules. Het is onder andere verstandig om goed te kijken naar bijvoorbeeld de en bloc clausule, die het voor de verzekeraar mogelijk maakt om de voorwaarden tussentijds te wijzigen. Daarnaast vormen de Carenzjaren een interessant onderdeel, aangezien deze ervoor zorgen dat u tijdens een bepaalde eerste periode nog geen gebruik kunt maken van de dekking. Pas na die periode heeft u bij overlijden de mogelijkheid om een beroep te doen op de dekking van de begrafenisverzekering. Lees de polisvoorwaarden in ieder geval goed doen, om zeker te zijn van een verstandige keuze.