Premie begrafenisverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

De premie voor uw begrafenisverzekering betaalt u uw hele leven lang, vanaf het moment dat u de verzekering afsluit. Houd er rekening mee dat de premie per maand hoger uit zal vallen, op het moment dat u hier op latere leeftijd mee van start wenst te gaan. Het is gebruikelijk om kinderen gratis of tegen een scherp tarief mee te verzekeren, zodat u vanaf uw 25ste zelf een dekking kunt afsluiten. Vanaf dat moment heeft u een begrafenisverzekering, waarmee u er op een voordelige wijze voor kunt zorgen dat er voldoende kapitaal beschikbaar zal zijn om uw uitvaart op een waardige manier vorm te geven.

Risico op overlijden

De premie voor de begrafenisverzekering wordt bepaald op basis van onder andere het risico op overlijden. Bent u bijvoorbeeld pas 25 jaar en volledig gezond? Dan is dit risico erg klein, waardoor u een lage premie betaalt. Bent u aan de andere kant 60 jaar en heeft u een chronische ziekte onder de leden? Dan is de kans groot dat de uitvaartverzekeraar u een hogere premie in rekening zal brengen. De begrafenisverzekering dient uiteindelijk altijd uit te keren, waardoor het voor de verzekeraars van belang is om de premie te baseren op het risico dat zij lopen. De verzekeraar gebruik de premie immers om de kosten van uitvaarten te dekken.

Een leven lang betalen

U betaalt in de meeste gevallen een leven lang premie voor uw begrafenisverzekering. Dat is geen enkel probleem, aangezien de premie maar een paar euro per maand zal bedragen. Dat neemt niet weg dat het verstandig is om begrafenisverzekeringen te vergelijken. Een verschil van een halve euro per maand kan op een leven lang namelijk gemakkelijk leiden tot een voordeel van een paar honderd euro. Dankzij de vergelijking zorgt u ervoor dat u een scherpe premie betaalt voor uw begrafenisverzekering, terwijl u aan de andere kant kunt rekenen op een goede dekking.