Te lage dekking begrafenisverzekering - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Heeft u het idee dat uw dekking binnen uw begrafenisverzekering eigenlijk te laag is, met het oog op de specifieke wensen die u heeft? Dan is het verstandig om hier tijdig iets aan te doen. U zorgt er op die manier voor dat u de dekking verder kunt verhogen, waardoor uw nabestaanden geen extra kosten hoeven te betalen nadat u bent komen te overlijden. Komt u er als nabestaande achter op het moment dat uw dierbare al is overleden? Dan zorgt een te lage dekking voor de begrafenisverzekering ervoor dat u zelf kosten bij dient te betalen, indien u bepaalde wensen in vervulling wilt laten gaan.

Ophogen van de dekking

Op het moment dat u er achter komt dat er voor uzelf sprake is van een te lage dekking voor de begrafenisverzekering is het verstandig om zo snel mogelijk in actie te komen. U zorgt er daarmee voor dat u vanaf de komende maanden iets meer premie kunt gaan betalen. Wilt u bijvoorbeeld meer volgauto’s, een meer luxe kist of een advertentie in een landelijke krant? Dan is het verstandig om eens goed naar de dekking te kijken. U kunt tevens begrafenisverzekeringen vergelijken, om na te gaan waar u kunt rekenen op de meest uitgebreide dekking.

Bijbetalen door nabestaanden

Bent u komen te overlijden en komen uw nabestaanden er achter dat er sprake is van een te lage dekking van uw begrafenisverzekering? Dan zullen zij de aanvullende kosten zelf moeten betalen. Zij kunnen dit doen vanuit de erfenis, al betekent dit dat zij aan de andere kant minder over zullen houden. Voorkom deze zure nasmaak van de uitvaart, door zelf voor voldoende dekking te zorgen. Ga na hoe u uw uitvaart vorm wenst te geven en pas de dekking van uw begrafenisverzekering daar op de juiste wijze op aan.