Uitvaartverzekering met winstdeling - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een begrafenisverzekering met winstdeling vormt een interessante keuze. U zorgt er daarmee voor dat u recht heeft op het bedrag dat u op voorhand overeenkomt, plus een deel van de eventuele winst die de verzekeraar zal maken. De uitvaartverzekeraars zijn in veel gevallen een maatschap of een coöperatie, wat betekent dat ze niet zijn opgericht om winst te maken. In plaats daarvan verzamelen ze premies om uitvaarten te kunnen financieren. Ze gebruiken de premies onder andere om te beleggen of dit op spaarrekeningen te zetten, waarmee de begrafenisverzekeraar wel degelijk geld kan verdienen. Verdient men meer dan dat de begrafenisverzekering ze kost? Dan kan er sprake zijn van winstdeling.

Bonus op het verzekerd bedrag

De begrafenisverzekering met winstdeling zorgt als het ware voor een bonus, bovenop het verzekerde bedrag. Hier zitten nauwelijks risico’s aan, aangezien de verzekeraar in ieder geval het afgesproken bedrag uit zal keren. Heeft de verzekeraar minder dan dit bedrag verdiend? Dan ontvangt u toch gewoon de uitkering en is er dus niets aan de hand. Hebben de beleggingen onverwacht goed uitgepakt en is er sprake van winst? Dan is er meer geld beschikbaar om uw uitvaart op basis van de begrafenisverzekering wat meer luxe aan te kunnen kleden.

Natura- en kapitaalverzekering

Bovendien kunt u een begrafenisverzekering met winstdeling afsluiten op basis van zowel een natura- als een kapitaaldekking. In het eerste geval zal de uitvaartverzekeraar de winst aan de uitvaartondernemer uitbetalen, die dan wat meer mogelijkheden heeft om bijvoorbeeld bloemen te plaatsen. In het tweede geval komt de winst beschikbaar voor de nabestaanden, die dankzij de kapitaaluitkering de mogelijkheid hebben om de uitvaart vorm te geven. In de beide gevallen kunt u bij een begrafenisverzekering met winstdeling rekenen op een meer waardig afscheid, op het moment dat er winst beschikbaar is om uit te keren.