Uitvaartverzorging - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

U kunt de uitvaartverzorging dankzij de begrafenisverzekering op een eenvoudige manier uit handen geven. U zorgt er hiermee voor dat u uw nabestaanden niet opzadelt met de kosten voor uw afscheid, maar zij kunnen bovendien de organisatie uit handen geven. Uiteraard kunnen zij een uitvaartondernemer in de arm nemen, maar houd dan rekening met behoorlijk hoge kosten. De uitvaartverzekeraars hebben goede contacten met hen, waardoor ze de uitvaartverzorging voordeliger aan kunnen bieden. Wat dat betreft profiteert u met een begrafenisverzekering van de collectieve inkoopvoordelen, die een verzekeraar voor u kan realiseren.

Natura begrafenisverzekering

Uiteraard kunt u kiezen voor een begrafenisverzekering op basis van een naturadekking, of op basis van een kapitaaldekking. In dit eerste geval zal de uitvaartverzekeraar de volledige uitvaartverzorging in orde maken, zodat u nabestaanden daar zelf geen omkijken naar hebben. U kunt de uitvaartverzekering vergelijken met een kapitaalpolis, bijvoorbeeld op het moment dat u liever een bedrag uit wilt laten keren waarmee uw nabestaanden de uitvaart kunnen organiseren. Wat dat betreft heeft u met het oog op de begrafenisverzekering behoorlijk wat vrijheid, om zelf aan te geven hoe u uw afscheid vorm wilt geven.

Persoonlijke wensen

Heeft u persoonlijke wensen met het oog op de uitvaartverzorging? U kunt een natura begrafenisverzekering vormgeven zoals u wenst, door op tijd een afspraak te maken met een van de adviseurs en uw polis precies zo in te richten zoals u dat voor ogen heeft. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een meer luxe kist, extra rouwkaarten versturen of bepaalde bloemen laten plaatsen? Uiteraard kunt u uw wensen ook aan uw nabestaanden doorgeven, bijvoorbeeld wanneer u een kapitaalverzekering heeft. De begrafenisverzekering zal het bedrag dan uitkeren, zodat uw nabestaanden vervolgens de mogelijkheid hebben om de uitvaart te organiseren, volledig volgens uw wensen.