Waarom een begrafenisverzekering? - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Een begrafenisverzekering is in Nederland niet verplicht, maar toch lijkt het niet geheel onverstandig om het afsluiten van een begrafenisverzekering serieus in overweging te nemen. U kunt namelijk met een verzekering voor uw begrafenis rekenen op een goede dekking, op het moment dat u overlijdt. Daarnaast voorkomt u dat uw nabestaanden op dienen te draaien voor de kosten van de uitvaart, om u een waardig afscheid te kunnen bieden. U kunt ook gebruik maken van uw spaargeld, al dient u er in dat geval wel voor te zorgen dat er voldoende beschikbaar blijft. Met een (natura) begrafenisverzekering heeft u daar geen omkijken naar.

Goede dekking

U kiest met een begrafenisverzekering voor een goede dekking, op basis van natura of een bepaald kapitaal. Dankzij de natura begrafenisverzekering heeft u totaal geen omkijken naar de kosten van uw uitvaart. U betaalt maandelijks een scherpe premie, op basis waarvan de verzekeraar de mogelijkheid heeft voldoende kapitaal te verzamelen. Zodra u komt te overlijden zal de verzekeraar met de uitvaartondernemer zorgen voor een waardige uitvaart. Kiest u voor een kapitaalverzekering? Dan zal de uitvaartverzekeraar uitkeren en hebben de nabestaanden de mogelijkheid om van dat geld een uitvaart vorm te geven, eventueel samen met een uitvaartondernemer.

Spreiden van de kosten

Het grote voordeel voor u is dat een begrafenisverzekering u de mogelijkheid biedt om de kosten uit te spreiden over een lange periode. Begint u al op uw 25ste met betalen? Dan heeft u gemiddeld gemakkelijk 50 – 60 jaar de tijd om premie te betalen. De verzekeraar kan u in ruil voor die lange periode een lage premie aanbieden, van maar een paar euro per maand. De verzekeraar zal dit automatisch afschrijven, waardoor het niet nodig is om hier zelf rekening mee te houden. De begrafenisverzekering zorgt daarmee voor een stukje zekerheid, met het oog op de financiering van de kosten voor uw uitvaart.