Wat doen verzekeraars met de betaalde premie? - Begrafenisverzekering

Categorie:
Berichten

Verzekeraars gebruiken de premie die u betaalt voor uw begrafenisverzekering op verschillende manieren. Zij dekken uiteraard allereerst de kosten die ze zelf maken. De verzekeraar maakt gebruik van een kantoor met inrichting, heeft medewerkers in dienst en dient bijvoorbeeld een auto te betalen om bij u langs te kunnen komen. Daarnaast gebruiken verzekeraars de premie van de begrafenisverzekering vooral om te beleggen en daarmee een mooi rendement te maken, naast het betalen van de kosten voor de uitvaarten die er plaatsvinden.

Beleggen met de premie

Op het moment dat u premie betaalt voor uw begrafenisverzekering heeft de verzekeraar de mogelijkheid om dit geld te beleggen. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is om een aantrekkelijk rendement te behalen. Dit rendement drukt voor u de kosten, aangezien u minder hoeft te sparen om tot de volledige dekking van de kosten voor een uitvaart te komen. Daarnaast kan een verzekeraar van dit rendement de eigen kosten betalen. U kunt meerdere begrafenisverzekeringen vergelijken om na te gaan welke verzekeraars er het best in slagen om de kosten laag te houden en hoge rendementen te maken, wat leidt tot een scherpere premie.

Betalen van de uitvaart

Daarnaast gebruiken de verzekeraars de premie die u betaalt voor uw begrafenisverzekering natuurlijk vooral om de kosten van uw uitvaart te betalen. Verzekeraars hebben te maken met klanten die 50 jaar premie betalen en relatief veel sparen, maar aan de andere kant ook met mensen die helaas snel komen te overlijden. In een aantal van de gevallen ontvangt de verzekeraar relatief veel premie, maar daarmee dekt men de gevallen die minder premie hebben ingelegd. Wat dat betreft betaalt u premie voor uw begrafenisverzekering om ervoor te zorgen dat de kosten van uw uitvaart gedekt zijn, net als die van anderen om u heen.